Oldalak

2012. december 22., szombat

Houston-i cseresznye

Pannonhalmi Apátsági Pincészet  - Pinot noir 2011

Lágy pannon üledéken
Lösszel borított "dűnéken"
Ezer éves bencésségben
Űrtechnika melegében
Született a bor maga
Ez a lekváros csoda

Nem tudom hányas verziót futtatták le a 2011-es termésen, de úgy érzem a fejlesztők nem jó úton járnak. Annak ellenére, hogy jólesően öntöttük szét családilag a palackot, nem vetemednék még egyszer arra, hogy rápróbáljak erre az évjáratra a pincétől, nem hogy a Válogatás szóval kiegészültre. Ha hibátlanul gyalult borra vágyik az ember, akkor azt Pannonhalmán garantáltan megkapja. Évente egyszer megkívánok pár bort tőlük, és pont kitart az érdeklődés a következő évig. Most megint eltelt egy év.
Vanília, tölgy, füst, fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, túlérett cseresznye, meg a fene tudja mi nem bújik még elő illatban. Olyan izgalmas, mint vastag függönyökkel árnyékolt meleg szobában Salma Hayekkel henteregni.
Miután ez megtörténik (akár a hentergés), jön a tartalom. Lekváros, szirupos aromatika. A sav éppen elegendő, de talán néha kevés. Emiatt az édesség érzet gejlbe csúszik. A tannin hiába vajpuha, ha egyszerű vonalakkal felrajzolható a bor szerkezete. Teste élettelen, csak a felszínében gyönyörködhetünk.
Vajon Salma Hayek ..


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése