Oldalak

2010. február 3., szerda

A petíció


A bor és természetbarátok bíznak benne, hogy a Magyar Köztársaság mindenkori kormánya és parlamentje mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a hazánk nemzetközi kötelezettségvállalásait súlyosan érintő, és a Tokaj-hegyaljai borvidék világörökségi értékeit és a Zemplén természeti kincseit visszavonhatatlanul károsító beruházások ügye megnyugtatóan lezáródjon, és a szerencsi szalmatüzelésű hőerőmű építése lekerüljön a napirendről!
A bor és természetbarátok kérik a magyar kormányt, hogy minden nemzetközi szinten lépjen fel a Zempléni-hegység a világörökségi Tokaj-hegyaljai borvidéket természeti értékeit veszélyeztető tőketerebesi erőmű megépítése ellen!
A bor és természetbarátok kérik, hogy olyan "világörökségi törvény" szülessen, amely garantálja hazánk világörökségi értékeinek védelmét, azok értékalapú fejlesztését és Tokaj-hegyaljai borvidék állami szintű fejlesztéspolitikáját!
A bor és természetbarátok támogatják a Tokaj-hegyaljai borvidék és a zempléni falvak helyi szereplőinek összefogását, hogy a jövőben hatékonyabban tudjanak fellépni annak érdekében, hogy a borvidéken és Zemplénben minél több olyan munkahelyteremtő beruházás és fejlesztés indulhasson, amelyek a térség meglévő adottságaira épülnek és nem ellentétesek annak világörökségi és természeti értékeivel!
A bor és természetbarátok vállalják, hogy a Tokaj-hegyaljai borvidék támogatásaként a jövőben is tekintélyes mennyiségű tokajit fogyasztanak majd el, élvezik a madárcsicsergést a zempléni erdőkben, és törekednek a helyi élelmiszerek fogyasztására is.
Civilek a Zemplénért, a tokajiért!

2 megjegyzés:

tf1 írta...

Sajnos nem tudok menni, de virtuálisan támogatom a tiltakozókat. :)

Névtelen írta...

http://szolo.blog.hu/2010/02/04/egy_eromu_elleni_tuntetes_eloestejen

Megjegyzés küldése