Oldalak

2009. november 20., péntek

Pár pohár mozi után

Miután megnéztük a remek francia komédiát, az "Isten hozott az Isten háta mögött"-címmel,  a ködös estében egy kis sétával beugrottunk a Borbíróságra, ahol a következőkkel melengettük magunkat.


Német Attila Gábor (N.A.G.) Veresföldi Chardonnay 2005
Rögtön a pohárba szippantva melegség, alkohol kúszik az orrba, mögötte lassan épül fel a mandarinos, (túl)érett illat. Kóstolva finom szerecsendió, mandarin amire emlékeztet, az túlérett jegyeket arányos savak tartják életben,  az alkohol még néha kibiccen, de szépen közrefogja a tartalom.

Jásdi Löczedombi Szürkebarát 2004
Érlelt, visszafogott illat, amiben narancshéj, egzotikus fűszerek kavalkádja lelhető fel. Ízvilága kicsit szikár, inkább az ásványosság uralkodik, és a finom savérzet. Nagyon szép arányú bor, hosszú lecsengéssel. Odafigyelős.

Vylyan Cabernet Franc 2006
Meglepően "gizda" testűnek tűnik a pohárban a régebbi évjáratokhoz képest. Illata sokrétű, narancsos, rózsás, mentás, szederlére emlékeztető. A várt csokoládés hatás meglepően háttérbe szorul. Kóstolva sem mélyül el ez a jegy, friss, gyümölcsös aromáké a főszerep, a tannin is mérsékelt, tolerálhatóan húz csak. Az íz sem túl elmélyülős, de kellő örömet okoz. Jó inni, na!

Feketecseresznye Szomolyai Cabernet sauvignon - Merlot 2004
Pirosas szín, mint egy kadarka. Illata is hasonlóan fűszeres, és narancshéjas, meg csipkebogyós. Az íz tökéletesen leképzi az illatokat. Savgerince jó ívű, nagyon szépen tartja a bort. Az édes-savanyú hangulat nagyon harmonikusan áll össze benne. Aromavilágát sokáig lehet bogozni, sokféle fűszer kiszálazható belőle. Remek bor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése