tag:blogger.com,1999:blog-6894339441704993796.post2285977093440594747..comments2014-06-18T13:22:26.556+02:00Comments on csite: Borfesztiválcsitehttp://www.blogger.com/profile/02635865313442773117noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6894339441704993796.post-40164679950250504942010-09-22T12:23:56.556+02:002010-09-22T12:23:56.556+02:00Megnézem az otthoni készletem, de nem sok villányi...Megnézem az otthoni készletem, de nem sok villányi vöröset vásárolgatok mostanság. <br />Aztán még egy poharazgatás közben is kielemezhetünk egy palackot, és megmondjuk ki mit érez.csitehttps://www.blogger.com/profile/02635865313442773117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6894339441704993796.post-43839123075464397832010-09-22T09:37:29.373+02:002010-09-22T09:37:29.373+02:00Akkor mondj egy tipuspéldát (lehetőleg ne túl drág...Akkor mondj egy tipuspéldát (lehetőleg ne túl drágát), amit utána mindketten megkóstolunk, aztán itt megvitatjuk, miről is lehet szó.zolinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6894339441704993796.post-3820926226427448712010-09-20T11:36:37.685+02:002010-09-20T11:36:37.685+02:00Lehet, hogy nem pontos a leírásom, de ezért írtam,...Lehet, hogy nem pontos a leírásom, de ezért írtam, hogy nem savanykás (ammóniás) istállóság ez. Az illatjegy, pedig tapasztalataim szerint, tipikusan villányi. A többi borvidék boraiban másként jelenik meg. Persze, ezt nehéz itt megvitatnunk, a bor mellett biztosabban azonosíthatnánk azt, amire gondolunk.csitehttps://www.blogger.com/profile/02635865313442773117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6894339441704993796.post-43050171863284499812010-09-18T08:36:11.439+02:002010-09-18T08:36:11.439+02:00Akkor viszont keverednek a fogalmak. Az aldehides ...Akkor viszont keverednek a fogalmak. Az aldehides és az istállós/animális/büdös (ez így mondjuk nagyon tág fogalom) jegyek más-más miatt jelennek meg a borban. <br />Valóban nem tudtam mire gondolsz, de amiről írsz nem borvidéki sajátosság, Egerben, Sopronban, Szekszárdon ugyanúgy tettenérhető. <br />Amúgy inkább az ún. "természetesebb borkészítés" gyakoribb velejárója, amit te említeszzolinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6894339441704993796.post-78803095671646052002010-09-17T12:50:11.680+02:002010-09-17T12:50:11.680+02:00Mondhatnám istállósságnak is, de annyira nem savan...Mondhatnám istállósságnak is, de annyira nem savanykás. Másként nehezen tudnám elmagyarázni, szerintem bizonyosan tudod mire gondolok, hiszen elég sok borban ez benne van.csitehttps://www.blogger.com/profile/02635865313442773117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6894339441704993796.post-31593737574553175502010-09-16T21:55:31.387+02:002010-09-16T21:55:31.387+02:00"tipikus villányis (aldehides) illatokat"..."tipikus villányis (aldehides) illatokat" - ezt kifejtenéd pontosabban?zolinoreply@blogger.com